MYSLÍM SI, ŽE NEPÍŠU RECENZI, ALE VELKÝ DÍK CELÉMU FITFACTORY
19. ledna 2018
Možná někteří znáte ten pocit, když cvičíte , protože musíte. Musíte cvičit kvůli zdraví, musíte cvičit pro štíhlou linii nebo chcete uběhnout maraton tak musíte trénovat . . .
Já taky musela…snad od 15let se snažím nějak sportovně fungovat ať už je to tenis, běh, cyklistika nebo posilovna. Vždy jsem si říkala “chceš nějak vypadat, musíš makat“ ono to asi není až tak špatné tahle teorie, ale mě to nikdy dlouho nevydrželo.
Byla jsem aupair v Anglii a půl roku jsem navštěvovala posilovnu. Klasické cvičení na strojích. Pořádně jsem nevěděla ani jak se na tom cvičí, myslela jsem si, že fakt makám, ale opak byl pravdou. Bylo to jen „odfajfknutí“ dalšího nudného tréninku, kdy musíte se sebou něco dělat a musíte cvičit.
Chtěla jsem s tím znovu praštit, ale rozhodla jsem se napsat Patrikovi, jestli by mi neporadil do začátku, co a jak cvičit. (Na Patrika jsem měla kontakt, protože před dvěma lety jsem chodila do FFT , ale spíš jsem se tam jen mihla, protože to bylo období „musím“cvičit.)
Upřímně řeknu, že jsem si myslela že mě Patrik pošle do kytek, však proč taky by mi radil jsem cizí člověk, někde v Anglii nemá se mnou nic společného. Ale Patrik mě překvapil, hned byl ochotný pomoct, chtěl nafotit stroje jaké mám v posilovně, s čím cvičím, jak na tom jsem apod. Dokonce mi hned napsal měsíční plán a to bez jakýkoliv keců, proseb, peněz, prostě mi jen tak se vším poradil a pomohl.
Nakonec jsme vymysleli nějaky systém, kdy jsme denně komunikovali, kdy mi psal cvičební plány na každý trénink a já poprvé zjistila, co znamená, když cvičení baví.
Měla jsem jasně zadaný plán, jasně zadané cíle, váhu, počet opakování a to jsem se jen snažila plnit. Samozřejmě bylo to nahoru a dolů několikrát jsem se naštvala, kopla si do čínky, Patrikovi brečela na facebooku, že mi to nejde apod…
Ale vydržela jsem a teď už je to cca třičtvrtě roku, kdy trénuji. A díky Patrikovi a Romanovi, s kterým jsem nejčastěji konzultovala jídelniček a celkovou stravu, vím, co znamená „zacvičit si pro zábavu“.
Hledám slova, jak ten pocit popsat, ten pocit když vstanete i v pět ráno a těšíte se, až si zacvičite, jak vyčerpaná po tréninku si řeknu „achjoo hned bych dala druhý“, jak v ten samý den si večer říkáte , škoda že zítra nemůžu jít cvičit… Tak tohle je ten nejúžasnější pocit, jaký mám poprvé v životě. A to díky tomu, že jsem našla něco co Nemusím, ale CHCI!
Takže děkuju Patrikovi, Romanovi a celému FFT!!!
Velké díky, Maruška.
Trenéři
Partneři
Číslo účtu: 2901929131/2010, FIO Banka a.s.
Copyright © 2020, všechna práva jsou vyhrazená FitFactory Třinec.