TOMÁŠ SIKORA, MĚSÍC S POHYBOVÝM KOUČEM
16. ledna 2018
Tom už s námi trénuje dlouho, známe se, jsme kamarádi a bylo nám ctí, že šel do našeho programu jako jeden z prvních atletů.
Tady je jeho článek o měsíčním programu Pohybového Kouče.
Pokud na něj budete mít jakékoliv otázky, ptejte se, určitě zodpoví a my taky.
Měsíc s Pohybovým koučem
Autor: Tomáš Sikora
Lekce FFT navštěvuji pravidelně už od jara 2013. Dokonce někdy mám ten pocit, že patřím k inventáři, k veteránům… Kolik gymů a tváří na trénincích od té doby vyměnilo… A já zůstávám.
Nicméně, přestávku jsem si vybral i já. Po zhruba 2 a půl měsíční pauze jsem vypadl z pravidelného tréninkového rytmu a čas od času jsem si pouze vyměnil s Patrikem zprávu ve smyslu: jj, příští týden se objevím…
S každým příštím týdnem mi bylo jasné, že to bude jen náročnější…
Po jedné diskusi s kluky z Pohybového kouče jsem se rozhodl vyzkoušet jejich měsíční individuální tréninkový program, stanovil jsem si skromné cíle a šli jsme na to. Zadání bylo opravdu jednoduché, nechtěl jsem se specializovat a zaměřovat na detail, spíš jsem si přál návrat k základům, ke kořenům… Chtěl jsem opět zažít radost z cvičení… Chtěl jsem opět rozhýbat zarezlé klouby a zvětšit rozsah pohybů.
V následujících čtyřech týdnech jsem absolvoval 12 tréninků, někdy pod dohledem Patrika, jindy pod dohledem Romana. Nastavení tréninků bylo velmi pestré, hodně výdrží a dalších core cviků, hodně cviků s tyčí na protažení ramen a zvětšení rozsahu (toto bylo pro mě snad nejpřínosnější…), občas „trochu“ silovky a samozřejmě „trochu“ kardia ve smyslu oblíbených Fit2 nebo Cross sestaviček.
Pro zpestření proběhl jeden trénink v neděli u nás na zahradě. Paráda! Běhali jsme, viseli jsme, výpady s kotoučem tam a zpět, spousta deadliftů a KB swingů. Sousedi a kolemjdoucí se měli na co dívat!
Co mi měsíc s Pohybovým koučem dal? Dal mi to, co jsem očekával a co jsem chtěl! Měl jsem pauzu a chtěl jsem se vrátit. Provedení cviků jsem rámcově znal a chtěl jsem si osvěžit správnou techniku. Měl jsem možnost trénovat v nestandardních „nočních“ hodinách (po 20 hodině…) což mi velmi vyhovovalo. A ukázalo, že i svaly mají svoji paměť. Komu bych Pohybového kouče a jeho programy doporučoval?
Ve své podstatě každému – v rámci běžných tréninků FFT není v silách trenéra „dozorovat“ přesné technické provedení u všech cvičících. Ano, předpokládá se, že po jisté době, by každý z nás měl znát správné provedení cviků, ale chyba lávky, KB swing jsem se v podstatě učil znovu.
Dále jednoznačně doporučuji všem, kteří z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí chodit na skupinové tréninky. Někdo má strach, někdo se stydí, další je pracovně, rodinně či jinak zaneprázdněn. Pohybový kouč ušije program na míru právě vám! A kdy jindy se vám poštěstí mít ten pocit, že celý gym i s koučem patří jen vám!
Trenéři
Partneři
Číslo účtu: 2901929131/2010, FIO Banka a.s.
Copyright © 2020, všechna práva jsou vyhrazená FitFactory Třinec.